Decaf Koffiebonen

Guatamala Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen
Guatamala Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen
Guatamala Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen

Guatemala Swiss Water Decaf

Normale prijs €7,99
/
inclusief BTW. Verzendkosten worden berekend in de checkout

De Guatemala Swiss Water Decaf koffiebonen worden middels het Swiss Water Process vrijgemaakt van cafeïne, zonder daarbij smaak te verliezen. En dat is te Proeven! Deze decaf koffiebonen bieden een volle en romige koffie met tonen van chocolade, noten en rozijnen. 

 

Doordat bij het Swiss Water Process geen chemicaliën gebruikt worden, is de Guatemala Swiss Water Decaf biologisch gecertificeerd.

 

Wij, van Proef zijn voor jaar en  dag koffieliefhebbers. De dag is voor ons pas begonnen wanneer er een goed kopje koffie is gedronken. Een stedentrip is pas een stedentrip wanneer het beste koffietentje bezocht is.

 

Overal zijn wij op zoek naar de lekkerste koffiebonen en daarmee de lekkerste kopjes koffie. Tijdens deze ontdekkingstocht langs stadsbranderijen, pop-up coffeeshops en gerenommeerde koffietentjes heeft het smakenpalet dat koffie te bieden heeft ons altijd gefascineerd. Waar het ene kopje een explosie aan fruit, noten of chocolade geeft, kan het andere kopje zonder pardon bestempeld worden als 'bocht'. En 'bocht' dat wil niemand proeven. 

 

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de lekkerste koffiebonen, direct vanaf de koffieplantages naar onze branderij en speciaal voor u vers gebrand.

En dit is hoe wij dat doen!

Lees meer

Recensies

Gebaseerd op 2 recensies Schrijf een recensie over dit product
Winkelwagen
Peruaanse Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen
Peruaanse Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen
Peruaanse Swiss Water Decaf - Proef Koffiebonen

Peruaanse Swiss Water Decaf

Normale prijs €7,99
/
inclusief BTW. Verzendkosten worden berekend in de checkout

De Peruaanse Swiss Water Decaf koffiebonen worden middels het Swiss Water Process vrijgemaakt van cafeïne, zonder daarbij smaak te verliezen. En dat is te Proeven! Deze decaf koffiebonen bieden een volle en romige koffie met tonen van chocolade en noten. Ideaal voor iedereen die liever geen cafeïne binnen krijgt, maar toch wil genieten van volle smaken.

Doordat bij het Swiss Water Process geen chemicaliën gebruikt worden, is de Peruaanse Swiss Water Decaf biologisch gecertificeerd.

 

Wij, van Proef zijn voor jaar en  dag koffieliefhebbers. De dag is voor ons pas begonnen wanneer er een goed kopje koffie is gedronken. Een stedentrip is pas een stedentrip wanneer het beste koffietentje bezocht is.

 

Overal zijn wij op zoek naar de lekkerste koffiebonen en daarmee de lekkerste kopjes koffie. Tijdens deze ontdekkingstocht langs stadsbranderijen, pop-up coffeeshops en gerenommeerde koffietentjes heeft het smakenpalet dat koffie te bieden heeft ons altijd gefascineerd. Waar het ene kopje een explosie aan fruit, noten of chocolade geeft, kan het andere kopje zonder pardon bestempeld worden als 'bocht'. En 'bocht' dat wil niemand proeven. 

 

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de lekkerste koffiebonen, direct vanaf de koffieplantages naar onze branderij en speciaal voor u vers gebrand.

En dit is hoe wij dat doen!

Lees meer

Recensies

Gebaseerd op 2 recensies Schrijf een recensie over dit product
Winkelwagen

Decaf koffiebonen

Decaf koffiebonen dankzij het Swiss Water Process

Het Swiss Water Process staat voor decaf koffiebonen bomvol smaak, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Dat krijgen zij voor elkaar door de groene koffiebonen bloot te stellen aan drie elementen: 

  • Water (met daarin groene koffie-extract)
  • Temperatuur
  • Tijd

De groene koffiebonen liggen tot wel tien uur te weken in water. In deze tijd wordt de cafeïne uit de koffiebonen getrokken, terwijl de smaak behouden blijft. De smaak blijft behouden doordat zij water gebruiken waar groene koffie-extract in is achtergebleven. Doordat het gehalte groene koffie-extract zo hoog is, kan het water geen smaken uit de groene bonen opnemen. Omdat het cafeïnegehalte juist zo laag is, kan de cafeïne wel door het water opgenomen worden. Het enige wat nodig is, is de juiste temperatuur en voldoende tijd. De cafeïne wordt dus uit de koffiebonen onttrokken, terwijl alle originele smaken behouden blijven. 

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan eens onderstaand schema.

Zo maakt het Swiss Water Process de lekkerste decaf koffiebonen - Proef Koffiebonen - de lekkerste koffiebonen
Aan het eind van het proces is dus 99,9% van de cafeïne uit de koffiebonen verwijderd. Het is vastgesteld door de Europese Unie dat het pas decaf koffiebonen genoemd mogen worden wanneer er maximaal 0,1 procent aan cafeïne aanwezig is in de koffiebonen. Dat komt neer op twee tot vier milligram per kop koffie. Aangezien een gemiddelde kop koffie 75 milligram cafeïne bevat, is dat een verwaarloosbare hoeveelheid.
Het anti-chemicaliënproces dat Swiss Water hanteert, zorgt ervoor dat verkregen koffiecertificeringen intact blijven, inclusief de certificering 'biologisch'.

Vanuit Swiss Water worden de decaf koffiebonen naar onze branderij gebracht. Eenmaal bij ons aangekomen, branden wij de decaf koffiebonen op aanvraag. Dat betekent: u bestelt, wij branden. Bent u benieuwd naar onze Swiss Water decaf koffiebonen? Wij hebben twee heerlijke decaf koffiebonen voor u in ons assortiment.

Met onze Swiss Water decaf koffiebonen kunt u thuis genieten van de lekkerste & meest verse decaf koffiebonen.
Nieuwsgierig naar nog meer informatie over het Swiss Water Process? Bekijk dan eens onderstaande filmpjes of bezoek de website.


Fabels over decaf koffiebonen

Fabel 1: Ik heb geen keuzes wanneer het aankomt op decaf koffiebonen

Dat is niet waar. Niet alle decaf koffiebonen zijn hetzelfde. Er worden verschillende methoden en technieken gebruikt om cafeïne uit koffiebonen te verwijderen. Daarnaast zit er een enorm verschil in de kwaliteit en het type gebruikte koffiebonen. Dit is erg afhankelijk van de gehanteerde methode en het bedrijf dat achter het decafeïneren zit. Het is wijs om hieronder meer te lezen over de verschillende methoden van decafeïneren, want het kan gigantische effecten hebben op de smaak en kwaliteit van de koffiebonen. Keuzes genoeg dus. Wanneer u kiest voor decaf koffiebonen van Proef Koffiebonen, kiest u voor decaf koffiebonen van het Swiss Water Process. De Peruaanse Swiss Water decaf & Guatemala Swiss Water decaf zijn decaf koffiebonen van de hoogste kwaliteit, bomvol de originele smaken en volledig vrij van chemicaliën.

Fabel 2: Decaf koffiebonen bevatten schadelijke chemicaliën

Nee, dat klopt niet helemaal. Ja, er zijn methoden waarbij schadelijke chemicaliën worden gebruikt om cafeïne te verwijderen uit de koffiebonen. Uiteindelijk worden decaf koffiebonen grondig gestoomd of gewassen om de resterende chemicaliën uit de koffiebonen te verwijderen. U zult er dus niet ziek van worden. Maar de kwaliteit en de smaak van de koffiebonen gaat wel enorm achteruit. Bij het Swiss Water Process worden er geen chemicaliën gebruikt om cafeïne uit de koffiebonen te verwijderen. Enkel water, tijd en temperatuur. Daardoor zijn de decaf koffiebonen van Proef van de hoogste kwaliteit en volledig vrij van chemicaliën. 

Fabel 3: Decaf koffiebonen smaken vreemd

Wanneer u kiest voor decaf koffiebonen waarbij chemicaliën zijn gebruikt bij de cafeïne-extractie, zullen de koffiebonen inderdaad een beetje vreemd smaken. De smaak is namelijk aangetast of (deels) verdwenen. Met decaf koffiebonen van het Swiss Water Process heeft u daar geen last van. Alle originele smaken blijven behouden. U kunt dus genieten van een heerlijk kopje koffie, zonder het idee te hebben dat er decaf koffiebonen zijn gebruikt. Geef het eens een kans en proef heerlijke koffie met onze Peruaanse Swiss Water Decaf en Guatemala Swiss Water Decaf.

Fabel 4: Ook decaf koffiebonen bevatten cafeïne

Klopt. Eigenlijk is dit dus geen fabel. Geen enkele methode kan de cafeïne voor 100% verwijderen uit koffiebonen. Er zal dus altijd nog een klein beetje cafeïne aanwezig zijn in de koffiebonen. Echter, door de Europese Unie is vastgesteld dat koffiebonen pas de benaming decaf koffiebonen mogen krijgen, wanneer er maximaal 0,1% cafeïne aanwezig is. Dat percentage maakt de hoeveelheid cafeïne eigenlijk verwaarloosbaar. Ook in onze decaf koffiebonen zijn voor 99,9% cafeïne vrij. Daar zult u 's nachts dus zeker niet wakker van liggen.  

Andere manieren om tot decaf koffiebonen te komen

Decaf koffiebonen met de DCM-methode

DCM staat voor dichloormethaan. Een chemisch oplosmiddel dat gebruikt kan worden om koffiebonen vrij te maken van cafeïne. Bij de DCM-methode worden de groene koffiebonen voor ongeveer 30 minuten geweekt in het dichloormethaan. Het DCM zorgt ervoor dat de cafeïne uit de koffiebonen onttrokken wordt. Dit proces moet een aantal keren herhaalt worden om daadwerkelijk alle cafeïne uit de koffiebonen te verwijderen. Wanneer dat eenmaal gelukt is, worden koffiebonen voor een lange tijd gestoomd, zodat de resten van DCM uit de koffiebonen verwijderd wordt. Het proces is voltooid wanneer de koffiebonen weer helemaal gedroogd zijn. 

De DCM-methode een redelijk snelle methode, maar niet de meest gewenste. Voor uw beeldvorming: dichloormethaan wordt onder andere ook gebruikt in verfafbijtmiddel en pesticide. Daarnaast zorgt DCM er - zelfs - bij kortdurig huidcontact voor dat een deel van het huidvet oplost en mogelijk brandblaren of brandwonden ontstaan. Klinkt niet echt lekker, toch? 

Ook niet geheel onbelangrijk: tijdens het weken zal er naast cafeïne ook veel smaak uit de koffiebonen verwijderd worden. Dat de koffiebonen daarna ook nog gestoomd moeten worden, geeft ook geen smaaksensatie. Kortom, de DCM-methode gaat zeker niet de lekkerste decaf koffiebonen opleveren. 

 

Decaf koffiebonen met de superkritische koolstofdioxide methode

Ten opzichte van de DCM-methode is de superkritische koolstofdioxide methode een gezondere en milieuvriendelijkere methode om decaf koffiebonen te verkrijgen. Wacht even.... superkritisch? Ja, superkritisch geeft een bepaalde fase aan waarin een stof (in dit geval koolstofdioxide) zich op een kritiek punt van temperatuur en druk bevindt. Op dit kritieke punt heeft het koolstofdioxide zowel de gunstige eigenschappen van een gas, als van een vloeistof. Daarmee wordt de extractiesnelheid enorm verhoogd.

Tijdens de superkritische koolstofdioxide methode worden de groene koffiebonen geweekt in water, zodat ze iets zwellen en de cafeïne makkelijker te verplaatsen is. De koffiebonen worden blootgesteld aan het superkritische koolstofdioxide en de cafeïne zal zich hechten aan het koolstofdioxide. Door de druk weer te verlagen, verdampt het koolstofdioxide en de cafeïne kan makkelijk opgevangen worden.

Tot slot worden de inmiddels decaf koffiebonen gedroogd en zijn ze klaar om gebrand te worden. 

Bij de superkritische koolstofdioxide methode blijft de smaak van de koffiebonen intact. Helaas is deze methode alleen mogelijk wanneer er gewerkt wordt met enorme hoeveelheden koffiebonen. Dit heeft tot gevolg dat ook kwalitatief slechte koffiebonen gebruikt worden, wat weer nadelige invloed heeft op de smaak van de uiteindelijke koffie. 

 

 
Proeft u liever koffie met cafeïne? Bekijk dan eens ons aanbod koffiebonen.

Stel uw eigen Proefpakket samen 

Bij Proef Koffiebonen kunt u zelf een Proefpakket samenstellen. Waarom zouden wij een Proefpakket voor u samenstellen? U kunt dat veel beter zelf doen! Door een Proefpakket samen te stellen, kunt u gemakkelijk en voordelig proeven van de verschillende smaken die Proef Koffiebonen voor u te bieden heeft. Wij hebben het voor u extra makkelijk gemaakt. Bestel minstens drie zakjes koffiebonen van 250 gram en ontvang 15% korting. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor filtermaling. 
Let op: de korting wordt automatisch berekent in de check out. 
 
Ook bij onze Proefpakketten kunt u rekenen op onze 100% vers garantie: u bestelt - wij branden. 

 

Weet u al wat voor u de lekkerste koffiebonen zijn? Dan is het voordeliger om te gaan voor zakken van 500 gram of 1000 gram.