Proef Ethiopië
De Oorsprong. Hier begon het allemaal
Het fenomeen dat wij kennen als koffie is ontstaan in Ethiopië. Er zijn verschillende legenden gaande over de ontdekking van koffie. Welke waar is? Waarschijnlijk weet niemand het zeker. Wat we wel zeker weten is dat Ethiopië algemeen erkend wordt als de 'geboorteplaats' van koffie.
100% Arabica
In Ethiopië worden enkel en alleen Arabica koffiebonen geteeld. Geen enkel ander land kan daaraan tippen. Deze hoge kwaliteit koffiebonen geven een uniek en complex smaakpatroon van fruitig tot kruidig en van hoge zuurgraad tot zoete chocolade tonen. Een van de bekendste koffieregio's is Sidamo waar ook onze Ethiopische koffiebonen vandaan komen: De Oorsprong.
Koffie extreem belangrijk voor de economie van Ethiopië
Hoewel de helft van de geproduceerde koffie door de Ethiopiërs zelf wordt geconsumeerd, is de export van koffiebonen ontzettend belangrijk voor de economie van Ethiopië. Momenteel zijn zo'n 15 miljoen Ethiopiërs werkzaam in de koffie-industrie. Daarnaast draagt de export van koffiebonen voor ongeveer 70% bij aan alle exportinkomsten.